Herman Geys
* 02.08.1954 Brussel
Een minzame anarchist en kunstenaar die zonder scrupules leent en steelt van iedereen, van de rijkdom van elke cultuur, van zijn eigen creatieve geest en die zo een breed scala opent van invloeden en technieken in zijn werk. Bij dit is hij wat verslaafd aan olieverf en terpentijn.
En aan dat moeilijke woord: « tolerantie ». Dit is de lijn die door al zijn werk loopt.
Hij bouwde deze therapie op een synthese van boeddhistische gedachten, de evolutionaire hersenpsychologie, theory of mind en het onbetwiste belang van kunst en creativiteit. De basis van de combinatie van deze principes is de waarde en kracht van mededogen, tolerantie. Het herinnert ons aan ons vermogen om te groeien. Het is wetteloos omdat stilte geen optie is. Dit is noodzakelijke communicatie. Daarom gebruikt hij creativiteit als taal.
Zijn eerste tentoonstelling, als onderdeel van een groepstentoonstelling, was in 1981 in Hoeilaart (België). Van 1980 tot 2018 exposeerde hij in België, Nederland, Oostenrijk, Servië, Palestina, Spanje, Portugal, Italië
De weg is lang geweest, niet altijd gemakkelijk. Door de omstandigheden – of de afwezigheid van een atelier sinds 2018: vertraagde zijn visuele output en koos hij ervoor om te schrijven als creatieve tussenoplossing. De schepping blijft voor hem essentieel, als beeldend kunstenaar, als schrijver, als muzikant en als persoon.
Vandaag, sinds midden 2020, woont hij samen met zijn partner Inma Navarro in Dénia. Daar heeft hij opnieuw een atelier, dat hij de naam: « Atlantis » gaf. Atlantis, een naam die misschien aan mythologische verhalen kan worden toegeschreven, al is het bedoeld als in memoriam aan zijn warme vriend, Atlantis genaamd, die dit jaar stierf maar verder leeft in de mythologie van Brussel.
Inma Navarro stelde in 2011 een prachtige catalogus samen genaamd “Sin Fronteras” die veel van het werk van Herman Geys bevat. In 2021 komt er een nieuwe catalogu, gemaskerd en zonder kroon, hiervan zal « Atlantis » de titel worden.
Herman Geys werkte voor de kost in verschillende theaters als machinist, toneelmeester en  decorateur. Hij was ook betrokken bij verschillende humanitaire projecten, in België met kunsttherapie voor verlaten kinderen, in Spanje met kunsttherapie voor mensen met psychotische aandoeningen en  in Palestina met de installatie van een mobiele theatertent voor activiteiten ten gunste van de onderdrukte Palestijnen.
Hij was mede-oprichter van InterARTcity, een vereniging die de rechten van artiesten en muzikanten vertegenwoordigt, dat verschillende projecten uitvoerde in België, Servië, Nederland, Spanje. Hij droeg bij aan het voortbestaan ​​van het kunstenaarscollectief “Ateliers Mommen « in Brussel.
Tijdens zijn vele reizen pikte hij inspiratie op uit de cultuur van thet Nabije Oosten, Azië, Amerika, Latijns-Amerika, Noord-Afrika en het grootste deel van Europa. Eind jaren tachtig organiseerde hij straattentoonstellingen in Italië en Portugal (waar hij anderhalf jaar woonde). Hij is altijd voorvechter  geweest van respect voor artiesten en muzikanten en heeft daarrond met InterARTcity projecten gelanceerd in Palestina, Brussel, Belgrado, Maastricht en Valencia.
Herman Geys is een reiziger in de wereld en in het leven. Hij heeft gewerkt in tal van ateliers in Portugal, Spanje en België, waaronder het “Collectif Ateliers Mommen” in Brussel, een collectief waar een dertigtal kunstenaars verblijven en waar hij zelf ook enkele jaren woonde en werkte
Het leven van kunstenaars loopt niet altijd over een leien dakje, en ter promotie wil Herman Geys via deze website jullie kennis laten maken met zijn werk.